SLIK FÅR DU EN SKIKKELIG GOD PÅSKE TIL FJELLS

Påskekos i friluft er balsam for sjelen og aller best er den om vi har gode værforhold i ønsket omgivelser, med de vi er mest glad i rundt oss. Gjør du et par forberedelser i forkant kan du i tillegg gjøre opplevelsen enda bedre. Her er noen gode råd og produkter som bidrar til å heve hyggen og kosen til sitt beste:

 

DEN GODE SKITUREN

En viktig ting for mange i påsken er en tur til fjells. Det er noe eget over seg å dra på seg skiene og sige bortover nydelig norsk natur i eget tempo vekk fra kjas og mas.
Det er nå sansene dine våkner til liv og lar deg ta inn de små og fine øyeblikkene naturen har å by på. 

Er du en livsnyter med sans for komfort og kos, så skal du vite at dette er fullt mulig selv langt vekke fra hytteveggen. Med riktig utstyr i sekken og en kjapp sjekk av bekledning og vær, så ligger du godt an til en nydelig og uforglemmelig tur som pleier både muskler og sinn. 

Det er på slike turer at det er eksta deilig å peile seg inn på den perfekte rasteplassen og rigge seg godt til. Dandere seg en liten sitteplass, finne frem sitteunderlag, primus og nyte god mat og drikke som varmer mens du tar inn over deg skjønnheten i vår norske natur, det er absolutt ikke til å forrakte. 

Ting å huske til tursekken:

Lek i snøen

Med en vel gjennonført og naturskjønn tur friskt i minne er det ekstra deilig å nyte livet ved rundt hytten. En solkrok er ikke å forrakte, men for enkelte kan utløp for engeri fremdeles være et faktum.

Sett skiene til side, sleng deg på et akebrett og nyt følelsen av fart glede og spenning når du suser nedover bakken. Hvorfor ikke gjøre heve opplevelsen med en bob-bane for store og små?  Finn frem en spade eller to og gjør det til et gøyalt prosjekt sammen! Og skulle ånden og iveren med spaden være med deg så er et hopp og snøhule gode alternativer til fine aktiviteter du kan finne på rundt hytten.

Kos ved hytteveggen

Når så ettermiddagen og kvelden siger på, roen senker seg etter en herlig dag med aktivitet i frisk luft, da er det ekstra deilig å bare nyte roen. Bål skaper en innbydende atmosfære som du enkelt med en bålbrenner, bålpanne eller et fyrfat. De to sistnevnte er ekstra fin da de også er designet for å lage masse deilig mat på. Med tilgjengelig tilbehør som steikehelle, grillrist, suppegryte, toastjern, m.m. er det ingen grenser for deilige måltid som kan kokkeleres, og som uten tvil smaker himmelsk mens det varmer kropp og sjel. 

Setter du på en gnistfanger trenger du heller ikke bekymre deg for glør på avveie.

Så, finn deg et godt sted å sitte og bre et deilig teppe over deg. Sett ut noen lyslykter om du har, nyt stillheten og naturens friske luft, hør den deilige knitrelyden fra bålet og kjenn varmen og roen som omfavner deg.
Det er nå du skaper de gode minnene for livet.